Blog

Olga Sakwińska – Metamorfozy PZO

Olga Sakwińska – Metamorfozy PZO

Witajcie kochani, jestem Olga Sakwińska. Mam na imię Olga i chciałabym opowiedzieć Wam, jak Program Zdrowego Odżywiania zmienił moje życie. Byłam okropna i niestety muszę się do tego uczciwie przyznać. Przy wzroście 165 centymetrów ważyłam może tonę mniej od słonia. Naprawdę! Próbowałam już wszystkiego: głodówki, diety, których nawet nie ma sensu wymieniać, bo lista byłaby bardzo długa. Zawsze było tak...

Continue Reading...
Chcesz przyspieszyć trawienie? Musisz koniecznie poznać właściwości tych ziół i przypraw

Chcesz przyspieszyć trawienie? Musisz koniecznie poznać właściwości tych ziół i przypraw

Przyspieszyć trawienie w okresie świąteczno-karnawałowym to marzenie wielu z nas. Ilość potraw na stole sprawia, że cieknie nam ślinka, ale w pewnym momencie nasz układ trawienny mówi dość. Czy możemy mu jakoś pomóc? Jak przyspieszyć trawienie? Odpowiednio dobrane zioła mogą czasami zdziałać cuda. Oczywiście zachęcamy do tego, aby jeść możliwie jak najbardziej rozsądnie. Lepiej zjeść mniejszą porcję, a za to...

KONTYNUUJ CZYTANIE...
Jak jeść mniej – 7 top tricków

Jak jeść mniej – 7 top tricków

Jeść mniej – marzysz o tym, aby na stałe wprowadzić tę zasadę do swojej diety? Masz poczucie, że jesz więcej niż tak naprawdę potrzebujesz? Chcesz zaplanować redukcję, ale wiesz, że podjadanie to Twój problem? Sprawdź nasze tricki. Jeść mniej Zbliżające się święta Bożego Narodzenia to doskonała okazja do tego, by przypomnieć zasady, które pozwalają jeść mniej. Przydadzą ci się one...

KONTYNUUJ CZYTANIE...
Dlaczego warto jeść razowe?

Dlaczego warto jeść razowe?

Jeść razowe pieczywo powinny przede wszystkim osoby, którym zależy na dostarczeniu do organizmu większej ilości błonnika, poprawie perystaltyki jelit, a także niższej kaloryczności spożywanego pieczywa. Jeść razowe, czyli jakie? Pieczywo razowe to takie, które wypieka się z mąki razowej, a więc mielonej tylko raz. Stąd też bierze się jej nazwa. To jedno mielenie zamiast wielokrotnie powtarzanego procesu sprawia, że w...

KONTYNUUJ CZYTANIE...
Zakwas z buraków – jak go zrobić i dlaczego warto go pić?

Zakwas z buraków – jak go zrobić i dlaczego warto go pić?

Zakwas z buraków to jeden z tych superfoods, które warto mieć pod ręką i pić codziennie. Ten czerwony napój naprawdę jest magiczny: wzmacnia odporność i bardzo korzystnie działa na organizm. Sezon jesienno-zimowy to czas, kiedy naprawdę warto sięgnąć po zakwas. Dlaczego warto pić zakwas z buraków? Zakwas z buraków to jeden ze skuteczniejszych naturalnych probiotyków, które wzmacniają naszą odporność. Przede...

KONTYNUUJ CZYTANIE...